Pet projekata mladih Bilećana za ljepši grad | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pet projekata mladih Bilećana za ljepši grad

Izvor: SRNA | Datum:19.06.2019.

Neformalna grupa mladih u Bileći rekonstruisala je devet starih klupa na glavnoj ulici i u parku Narodnih heroja u ovoj opštini, u okviru projekta "Klupe i kante za ljepši grad" koji je podržala bilećka Omladinska banka.

Lokalni koordinator Omladinske banke Dejana Janjić rekla je Srni da su dotrajale klupe zamijenjene novim, te da je projekat, u vrijednosti od 1.500 KM, finansirala Fondacija "Mozaik".

"Ovim projektom mladi su uljepšali centar naše opštine, a nadamo se da će sugrađani znati cijeniti njihov trud i da će nove klupe imati duži rok trajanja od prethodnih, te da neće biti na meti vandala", istakla je Janjićeva.

Ona je navela da je, osim ovog projekta, neformalna grupa mladih realizovala još četiri projekta, iste vrijednosti, u saradnji sa Omladinskom bankom i Fondacijom "Mozaik".

"Nabavili smo kante za reciklažu koje su postavljene u dvorištu Osnovne škole `Petar Drugi Petrović Njegoš`, zatim smo nabavili opanke za KUD `Vladimir Gaćinović`, didaktičke igračke za vrtić `Budućnost`, a postavili smo i ogradu na novom igralištu u bilećkom naselju Zlatište", rekla Janjićeva.

Ona je dodala da su svi projekti realizovani u saradnji sa opštinom Bileća.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: