Ministar Petričević posjetio Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ministar Petričević posjetio Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:21.06.2019.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Nevesinje o privrednim potencijalima ove lokalne zajednice i mogućnostima privlačenja potencijalnih investitora. Posjetio je i tekstilno preduzeće „NJU NETS“ koje se bavi proizvodnjom reklamne, radne i sportske odjeće.

Ministar Petričević je rekao da Nevesinje ima tradiciju proizvodnje tekstila i potencijale u metalskoj industriji naglašavajući da će resorno ministarstvo podržati ove privredne sektore.

– Ministarstvo privrede i preduzetništva davaće podršku firmama kroz program podsticaja za uvođenje novih tehnologija i preko kreditnih linija IRB-a sa kamatnom stopom ispod 2 odsto – precizirao je Petričević, dodajući da će to omogućiti nova zapošljavanja i povećanje produktivnosti.

Načelnik opštine Milenko Avdalović očekuje podršku u sektorima tekstilne i metalske industrije.

– Imamo obećanje vlasnika Svislajna da će ponovo otvoriti pogon u Nevesinju koji bi proizvodio kartonsku ambalažu, papirnu galanteriju i europalete– rekao je Avdalović dodajući da postoji interesovanje i investitora iz Italije za proizvodnju obuće.

Na današnjem sastanku je konstaovano da uređena putna infrastruktura ima veliki značaj za privlačenje investitora i da zato treba podržati inicijativu opštine da se prikljućenje na Koridor 5C riješi na savremen način.

Ministar Petričević je posjetio tekstilno preduzeće „NJU NETS“ koje zapošljava 13 radnika.

– Ovo preduzeće je primjer da se uz određenu energiju može uspješno poslovati– istakao je Petričević.

Vlasnik firme Nataša Čalić istakla je dobru saradnju sa opštinom Nevesinje i vladom RS. Njena namjera je da proširi kapacitete i zaposli nove radnike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: