Više od 600 nekadašnjih pitomaca stiglo u Bileću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Više od 600 nekadašnjih pitomaca stiglo u Bileću

Izvor: SRNA | Datum:22.06.2019.

Pitomci nekadašnje Škole rezervnih oficira pješadije, njih oko 600, stigli su danas, deseti jubilarni put, iz svih krajeva bivše Jugoslavije na druženje u bilećkoj kasarni.

Okupljene je u ime lokalne uprave pozdravio menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović koji im je poželio dobrodošlicu i istakao da ih Bilećani, kao i uvijek, rado dočekuju.

On je rekao da Bilećani pitomce nekadašnje škole rezervnih oficira popularno nazvane "Bilećanci" doživljavaju kao ozbiljan sopstveni privredni, kulturni i prijateljski resurs.

Komandant kasarne "Bilećki borci" pukovnik Nebojša Ivezić pozdravio je pitomce u ime Drugog pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH, te ocijenio da je ova škola rezervnih oficira bila životna škola, za što je dokaz da su njeni pripadnici postigli najviša priznanja i uspjehe u svojoj službi.

Najstariji pitomac ove godine je osamdesetpetogodišnji Slobodan Belošević koji je bio pripadnik druge klase bilećke Škole rezervnih oficira.

Prema njegovim riječima, za Bileću ga vežu lijepe uspomene, iako mu je ova Škola ostala upamćena i po gvozdenoj disciplini.

Pitomci nekadašnje Škole rezervnih oficira će, kao i prethodnih godina, prodefilovati bilećkim ulicama i posjetiti Sajam bilećkih proizvoda i stvaralaštva koji će biti otvoren danas u 13.00 časova.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: