Nazire li se kraj beskrajnim kolonama? Novi prelaz na Brgatu u funkci | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nazire li se kraj beskrajnim kolonama? Novi prelaz na Brgatu u funkci

Izvor: RTRS | Datum:24.06.2019.

Sezona godišnjih odmora i putovanja je počela, a sa njima i povećana frekvencija vozila na putevima i graničnim prelazima. U ljetnim mjesecima najopterećeniji su granični prelazi prema crnogorskoj i hrvatskoj obali.

Prelaz Ivanica kod Trebinja neslavni je rekorder po najdužim čekanjima. Ove sezone očekuju se nešto kraća zadržavanja zbog početka rada prelaza Gornji Brgat, sa hrvatske strane, sa više traka.

Početak sezone na graničnom prelazu Ivanica donio je i veće gužve posebno u danima vikenda, kad su zadržavanja višečasovna.

Oni koji svakodnevno putuju na posao iz Trebinja u Dubrovnik, kažu da čekanja ima i radnim danima.

Svi koji svakondevno koriste prelaz Ivanica zbog posla ili odmora nadaju se da će sečekanja, koja posebno u danima vikedna znaju biti višečasovna, skratiti zbog početka rada prelaza sa hrvatske starne sa više traka.

Na prelazu Gornji Brgat puštanje u rad četiri trake očekuje se naredne sedmice, dok se prema najavama iz MUP-a Hrvatske, kompletna uspostava rada na prelazu očekuje tek na jesen.

Iz Granične policije BiH savjetuju putnike da, osim Ivanice, koriste alternativne prelaze, posebno ako putuju dalje od Dubrovnika.

Da koriste granični prelaz u našoj zoni odgovornosti, a to je Granični pralaz Orahov do, koji je od početka ovog mjeseca Međunarodni granični prelaz – rekao je inspektor za graničnu kontrolu jedinica Trebinje Novica Ružić.

U špicu sezone bilježe se duža zadržavanja i na GP Zupci, prema crnogorskoj obali. Na početku sezone čeka se do 15 minuta.

Izmjena u režimu prelaska državne granice prema Crnoj Gori i Hrvatskoj za državljane BiH nije bilo.

Savjetuju se putnici da putovanje planiraju u dijelu dana kada su manje vrućine i da se za trenutno stanje na prelazima informišu i preko mobilnih aplikacija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: