Pojci ponovo oduševili Trebinjce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pojci ponovo oduševili Trebinjce

Izvor: Radio Trebinje | Foto: HERCEG TV | Datum:25.06.2019.

U amfiteatru Hercegovačke Gračanice sinoć su koncert održali Srpski pravoslavni pojci iz Beograda, a na repertoaru je bila duhovna, nacionalna i etno muzika.

Publika je imala priliku da čuje i pjesmu „Koliko snage Humska zemlja ima“, po tekstu vladike Grigorija, a na noge je digla pjesma „Oj Kosovo, Kosovo“.

Za nas kažu da kad prvi put dođemo je čudo, drugi presedan, a treći tradicija. Nadamo se da će biti tradicija, jer ovdje smo već drugi put za nešto više od godinu dana“, rekao je  Marko Kačarević, osnivač Srpskih pravoslavnih pojaca.

On je dodao da koncert ima tri bloka: duhovni, jer sve rade u slavu Božiju, nacionalni zato što su Srbi i time se ponose, a etno zato što znaju da to  publici daje posebnu energiju.

Milica Milosavljević, članica Srpskih pravoslavnih pojaca kaže da je poseban osjećaj biti u Trebinju, a čast pjevati u amfiteatru Hercegovačke Gračanice i prenijeti energiju na publiku.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: