Bilećki osnovci učesnici kviza 'Ne ljuti se čovječe' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećki osnovci učesnici kviza 'Ne ljuti se čovječe'

Izvor: Opština Bileća | Datum:25.06.2019.

Učenici Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ otputovali su danas u Banja Luku, gdje će učestvovati na  snimanju jednog od najvećih projekata RTRS, kviza “Nauči se, čovječe”.

 

Osnovna škola „Petar II Petrović Njegoš“ od Pedagoškog zavoda Republike Srpske izabrana je među 32 škole koje će se takmičiti u ovom kvizu.

„U kvizu učestvuje tim od šest takmičara, četiri koja se takmiče u znanju, i jedan plesni par. Tim ima i šest rezervnih igrača i 24 navijača. U ekipu navijača izabrali smo učenike koji su završili deveti razred, a dobitnici su Vukove diplome, kao i učenike koji imaju sve petice.“, rekao je profesor istorije, geografije i demokratije i ljudskih prava Milan Kešelj.

Vrlo zanimljiv koncept kviza “Nauči se čovječe” zahtijeva od učesnika visok nivo znanja, ali i brojnih vještina. Iako izgledom, ova pažljivo osmišljena igra, podsjeća na dobro poznatu “Ne ljuti se čovječe”, suštinski se veoma razlikuju.

„To je igra koju smo osmislili mi za našu djecu i igrali se sa njima, i onda smo shvatili da to može da bude jedan sjajan projekat. Mislim da u regionu zadnjih trideset godina ovakvo nešto nije rađeno, a evo sad se pravi na RTRS-u” rekao je Nenad Okanović – Oki.

32 škole iz 28 opština Republike Srpske, sa po dva tima od šestog do devetog razreda, pokazaće svoje znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture. Savjetnici Republičkog pedagoškog zavoda pripremili su više od 2.000 pitanja iz nastavnog plana i programa ovih razreda.

„Najvećem projektu, do sada realizovanom u studiju Radio Televizije Republike Srpske, prethodile su višemjesečne pripreme. Samo za postavljanje najsavremenije tehničke opreme bilo je potrebno više od 100 ljudi. Sve se radi u HD rezoluciji, te se koristi najsavremenija oprema kada su u pitanju svjetlo, zvuk i kvalitet slike. U toku kviza će biti prisutno „samo“ 1800 navijača i 192 učesnika. U toku prezentacije kviza i obilaska škola pređeno je 2455 kilometara, a na kraju snimanja očekujemo preko 1500 minuta obrazovnog i zabavnog programa za djecu!“, saopštili  su iz RTRS. 

Snimanje kviza  trebalo bi da se završi do početka jula a emitovanje na RTRS-u planirano je za jesenju šemu, tačnije od sredine septembra mjeseca.

Autori i voditelji projekta su poznati glumci Nenad Okanović - Oki i Bojan Ivković - Boki.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: