Trebišnjicom ponovo zaplovile lađe izrađene po uzoru na nekadašnje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebišnjicom ponovo zaplovile lađe izrađene po uzoru na nekadašnje

Izvor: Grad Trebinje | Datum:25.06.2019.

U okviru realizacije projekta “Život na granici BiH i Crne Gore – stare staze bezvremenskog nasljeđa i tradicije” danas je Trebišnjicom ponovo zaplovilo deset lađa izrađenih po modelu nekadašnjih.

Projekat je finansiran iz Predpristupnog fonda Evropske Unije namjenjenog za projekte prekogranične saradnje (IPA), kao i sredstvima Kulturnog centra Trebinje i crnogorskog Centra za kulturu Plužine.

Osim izrade lađa, u okvru projekta su sprovedene i aktivnosti uređenja zidina Starog grada, osvjetljenje, uređenje prilaza rijeci, postavljanje pametne klupe, a izrađena je i promotivna web stranica – istakao je danas koordinator projekta Miljan Vuković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da su ovakvi projekti značajni za grad, jer upotpunjuju turističku ponudu te da će Gradska uprava Trebinje i dalje planirati sredstva za ovakve aktivnosti.

Ričard Maša, šef Kooperacija delegacije EU, danas je u Trebinju istakao da se ljudi u pograničnim područjima vode sličnim ciljevima i da stoga EU podržava prekograničnu saradnju BiH – Crna Gora.

Građani i posjetioci će imati priliku da iznajme lađu besplatno u narednih nekoliko dana, nakon čega će se iznajmljivanje naplaćivati.

O ovoj temi gledajte i u informativnoj emisiji Herceg tv, Vijesti u 16.30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: