Nevesinje: UNDP u Nevesinju pomaže rješavanje problema pasa lutalica | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: UNDP u Nevesinju pomaže rješavanje problema pasa lutalica

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:28.06.2019.

U okviru projekta Integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) u Nevesinju je održava dvodnevna radionica o rješavanju problema pasa lutalica. Predstavnici UNDP-a, opštine Nevesinje, ustanova, udruženja i organizacija dali su svoje viđenje uzroka prekobrojne populacije pasa i iskazali spremnost da međusobnim uvezivanjem dođu do prihvatljivog lokalnog plana za zbrinjavanje ovih životinja.

Elzemina Bojičić, koordinator na projektu ILDP kao zajedničke inicijative UNDP-a i Vlade Švajcarske, kaže da je cilj radionica u Nevesinju bio da se na nivou lokalne zajednice stvori osjećaj da se problem može riješiti ako se sve službe uključe u okviru svojih mogućnosti.

− Mi smo sada na početku procesa brige i staranja o populaciji pasa, a krajnji cilj je da smanjimo broj pasa lutalica na ulici –istakla je Bojičić.

Koordinator projekta za opštinu Nevesinje Miljan Buha kaže da je nemoguće u potpunosti iskorijeniti problem pasa lutalica, ali ga je planskim pristupom i uključivanjem relevantnih aktera moguće smanjiti i kontrolisati. Prema njegovim riječima opština će projektom vrijednim 20.000 KM dobiti najmoderniju opremu za identifikaciju, čipovanje, osnovni medicinski tretman i procese sterilizacije i kastracije pasa.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: