Svečano otvoren Šesti međunarodni festival veterana folklora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svečano otvoren Šesti međunarodni festival veterana folklora

Izvor: RADIO TB | Foto: HERCEG TV | Datum:29.06.2019.

U, do gotovo posljednjeg mjesta ispunjenoj, bašti hotela „Platani“ sinoć je svečano otvoren Šesti međunarodni festival veterana folklora, izvođačkih ansambala, pjevačkih grupa i solista pod nazivom „Veče folklora pored Trebišnjice“ koji je okupio više stotina zaljubljenika u folklore iz zemalja okruženja.

Tradicionalno, u organizaciji Ansambla nacionalnih igara /ANI/ „Jovan Dučić“, festival je počeo zajedničkim velikim kolom na Trgu Slobode. Otvarajući ovaj festival, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević istakao je da ovaj festival okuplja sve one koji se bave folklorom, njeguju običaje i čuvaju tradiciju i kulturni identitet, čime je, kroz protekli period, postao jedan od najznačajnijih vidova prezentacije kulturnog stvaralaštva“.

On je rekao da je prve večeri folklora nastupilo 11 ansambala, dok će danas nastupiti njih 14 sa ukupno više od 900 igrača.

Želimo da pokažemo ono što mi znamo, da prikažemo našu tradiciju i običaje, ali i da vidimo šta to druga društva imaju da predstave“, naveo je prvi čovjek ANI Jovan Dučić Nebojša Ratković.

Večeras se očekuje nastup dvadesetak novih ansambala nakon čega će biti dodijeljene nagrade zlatni, srebreni i bronzani Dučić u tri kategorije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: