Od danas stupa na snagu odluka o nižim cijenama rominga u regionu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od danas stupa na snagu odluka o nižim cijenama rominga u regionu

Izvor: klix.ba | Datum:01.07.2019.

Od danas zvanično stupa na snagu Odluka o cijenama usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama, a u skladu sa sporazumom o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana.
Riječ je o odluci koja podrazumijeva niže cijene rominga u zemljama regiona, a to su Srbija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija.

Operatori će tako od danas pa do 30. juna 2020. godine primjenjivati sljedeće prosječne maloprodajne cijene:

Odlazni pozivi: 0,27 KM/min – BH Telekom, Telekom Srpske, HT Mostar; SMS poruka: 0,11 KM BH Telekom, Telekom Srpske, 0,10 KM, HT Mostar, mobilni internet 0,27 KM/MB BH Telekom, Telekom Srpske, HT Mostar.

Ilustracije radi, cijene odlaznih poziva prema Bosni i Hercegovini (BiH) za postpaid i prepaid korisnike iz BiH, kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji biće snižene za 25-27 odsto. Cijena odlaznih poziva prema BiH za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji će biti snižena za 85-92 odsto.

Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 13-20 odsto. Cijena dolaznih poziva za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji će biti snižena za 87-97 odsto.

Cijena za poslatu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji će biti snižena za 6-17 odsto. Cijena za poslatu SMS poruku za postpaid i prepaid korisnike iz BiH kada se nalaze u Albaniji će biti niža za 71-88 odsto.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: