Na trebinjskim fakultetima počeli prijemni ispiti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na trebinjskim fakultetima počeli prijemni ispiti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.07.2019.

Na trebinjskim fakultetima danas je počeo prijemni ispit u prvom upisnom roku za brucoše koji žele da se upišu na Fakultet za proizvodnju i menadžment, Akademiju likovnih umjetnosti i Visoku školu za turizam i hotelijerstvo.

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžement prijemni iz matematike u prvom upisnom roku polaže 21 brucoš na dva studijska programa – industrijski menadžment i industrijsko inženjerstvo za energetiku.

„Preostalo je još ukupno 29 slobodnih mjesta, od toga 14 za studente koji će se finansirati iz budžeta“, ističu u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Rezultati prijemnog ispita biće objavljeni u srijedu, 3. jula.

Na  Akademiji likovnih umjetnosti u prvom upisnom roku dokumenta je predalo 13 brucoša, koji će prijemni ispit polagati tri dana.

Preostalo je još sedam slobodnih mjesta na Akademiji. Kao i prethodnih godina i školske 2019-2020. godine biće mjesta za 10 studenata koji će biti finansirani iz budžeta, pet sufinansirajućih i pet stranih studenata.


Prijavljivanje za drugi upisni rok počeće krajem avgusta, a prijemni sredinom septembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: