Kupači, oprez! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kupači, oprez!

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.07.2019.

Kao što je poznato, već duži period, zbog havarije u Hidroelektrani „Plat“ u Dubrovniku, u kojoj su stradala tri radnika, Hidroelektrane na Trebišnjici rade u vanrednim okolnostima. U međuvremenu, menadžment Hidroelektrana na Trebišnjici postigao je sporazum o zajedničkoj proizvodnji sa Hidroelektranom „Čapljina“, čime je stvorena obaveza HET-a da od 1. juna do 30. septembra, u kontinuitetu ispušta dogovorenu količinu vode iz akumulacije „Trebinje“ kroz grad. Istovremeno PHE „Čapljina“ se obavezala da će obezbijediti proizvodnju električne energije.

Uporedo sa ispuštanjem vode, saopštavaju iz HET-a, izvode se radovi na betonskom kanalu ispod grada sa ciljem smanjenja gubitaka vode. Ovi radovi odvijaće se narednih nekoliko dana što će dovesti do promjene ispuštanja vode u rasponu od 35 do 45 m3/s, a time i do promjene nivoa i kretanja vode u samom koritu.

S toga, iz Hidroelektrana na Trebišnjici upozoravaju sve korisnike voda, kako one koji rade na kolima za navodnjavanje tako i one koji uzimaju vodu iz korita, da budu oprezni. Takođe, mole se korisnici voda da u betonskom dijelu korita ne ostavljaju pumpe ili predmete koje voda može odnijeti.

Posebne mjere opreza, poručuju iz HET-a, trebaju preduzeti kupači, jer osim povećanog nivoa vode u koritu, prema mjerenjima u posljednjih sedam dana, prosječna temperatura vode je samo 12,5 0C.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: