Požar kod Trnovice zahvatio šumu, nisu ugrožene kuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Požar kod Trnovice zahvatio šumu, nisu ugrožene kuće

Izvor: SRNA | Foto: Ilustracija | Datum:06.07.2019.

Na području opštine Bileća aktivan je požar u rejonu sela Trnovica prema selu Bogdašići gdje je vatra zahvatila šumu, a domaćinstva nisu ugrožena, rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović.

"Požar se ponovo jutros aktivirao, vatrogasci su na terenu, ali zbog isušenog terena bezuspješni su pokušaji da suzbijemo širenje šumskog požara", rekao je Radmilović.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spaso Rosić rekao je Srni da je na području sela Rasovac u blizini Trebinja stavljen pod kontrolu, dok je na području sela Vlaška aktivan požar na nepristupačnom terenu, koji ne ugrožava stambene i pomoćne objekte.

Na području Bileće i Trebinja prije pet dana aktivirali su se požari zbog čega je policija apelovala na stanovništvo da budu oprezni prilikom paljenja korova i smeća na otvorenom prostoru kako ne bi došlo do širenja požara.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: