Nevesinjski gimnazijalci na okupu poslije četiri decenije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski gimnazijalci na okupu poslije četiri decenije

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:07.07.2019.

Generacija maturanata nevesinjske Gimnazije iz 1979. godine proslavila je sinoć jubilej 40 godina od mature.

Školski čas održali su profesori Vidosava Bratić i Zdravko Aleksić, a na prozivku se odazvalo njih 35.

Najbolji đak u toj generaciji Milena Vuković Buha koja živi i radi u Beogradu istakla je da je za svakoga ko je dočekao 40 godina mature to sreća, radost i zadovoljstvo.

– Ovo 40 godina mature je 40 godina sjećanja na najljepše doba života, i ako tome dodamo da svaki čovjek najviše voli svoj zavičaj onda je sreća kompletna za svakog od nas – sa ponosom je rekla Vuković Buha.

Milena je magistar ekonomije i već 15 godina uspješno vodi svoju firmu koja se bavi poslovima poreskog savjetovanja, i u Srbiji je ocijenjena kao najlikvidnija i pripada grupi najuspješnijih kompanija.

Ona je dodala da joj je posebno zadovoljstvo kad se sjeti da je jedini đak koji je nevesinjsku Gimnaziju završio za tri godine, ističući ne zato što je bila pametnija od ostalih, već samo više vrednija.

Vera Kokotović iz Nevesinja rekla je da joj je drago što je ostala u svom rodnom mjestu gdje je osnovala porodicu i uspješno vodi svoju Agenciju za računovodstvo.

– Prošle su godine i ovo je veliki jubilej za sve nas koji smo se danas okupili, a mnogi od nas se nisu vidjeli pune četiri decenije i osjećaj je zaista neopisiv – dodala je Kokotović.

Kostadin Kojo Ristić iz Novog Sada rekao je da je ovo veliki dan za njihovu generaciju, jer godinu dana su se pripremali kako bi se uskladile svačije obaveze u želji da odziv bude što veći.

– Sa ponosom mogu da kažem da smo jedna od brojnijih generacija koja se sastaje nakon toliko godina – naglasio je Ristić.

Budimir Stajić koji živi i radi u Trebinju istakao je da je ovo divan trenutak da se podsjete đačkih dana i da nakon toliko godina ispričaju jedni drugima svoju životnu priču.

– Mnoga prijateljstva koja su započeta na početku školovanja ostala su jaka i do dan danas i to je upravo ono čemu se čovjek raduje i vraća – rekao je Stajić.

Iz Švedske je na ovo druženje došla i Milica Čovilo Štukan koja nije krila emocije jer se sa svojim školskim drugovima vidjela nakon puno godina.

– Radujem se i srećna sam jer sam dio ove divne družine, koja me podsjetila na najljepše dane u mom životu – sa sjetom je dodala Čovilo Štukan.

Jagoda Dević iz Starih Banovaca koja je najveći dio svog radnog vijeka provela u Dijani, boginji tepiha, zahvalila se svima koji su organizovali ovaj veliki jubilej i omogućili ovo druženje.

– Svaki dolazak u zavičaj za mene je povratak u bezbrižne dane, a ovo ljeto ću posebno pamtiti jer sam vidjela sve drage ljude koji su bili dio moga života – nostalgično je rekla Dević.

Radenko Babić iz Sarajeva nije krio oduševljenje što će zajedno sa svojim drugovima ponovo sjesti u školske klupe i prisjetiti se divnih vremena koje su proveli zajedno.

– Meni ova proslava puno znači i da sam bio na kraj svijeta došao bih danas da se vidim sa svojim prijateljima – rekao je Babić.

Interesantno je istaći da u ovoj generaciji imaju dva bračna para a to su Milojka Munišić i Milenko Dragović, i Milena Vuković i Đorđe Buha.

Bila je ovo prilika da se nekadašnji školski drugovi okupe nakon četiri decenije i evociraju uspomene na najljepše životno doba. Druženje je nastavljeno u Restoranu „Bukvica“.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: