Објављен тендер за израду Студије о економском утицају климатских промјена на хидросистем Требишњице | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Објављен тендер за израду Студије о економском утицају климатских промјена на хидросистем Требишњице

Извор: ekapija | Датум:08.07.2019.

УНДП у БиХ спроводи Национални план за прилагођавање (НАП), који се финансира из Програма за зелену климу (Green Climate Facility – GCF), у оквиру којег је предвиђена израда Студије о економском утицају климатских промена на хидроенергетски сектор у Републици Српској – вишенаменски хидросистем Требишњица, наводи се у огласу УНДП-а.

Kључни циљеви студије су анализа утицаја климатских промена на тренутно стање развоја хидроенергетског система и његове ефикасности. Неопходно је анализирати и планирано елиминисање тренутних негативних утицаја и проценити оно што је постигнуто у досадашњем развоју, наводи се у тендерској документацији.
Након анализе тренутног стања, како се наводи, неопходно је анализирати будуће стање, односно планирано ширење хидроенергетског система Требишњица (кључни објекти система недостају – хидроелектрана (ХЕ) Невесиње, ХЕ Дабар, ХЕ Билећа и ХЕ Дубровник 2) као алтернативу у борби против климатских промена.

Објекте хидроенергетског система на Требишњици сада користе Електропривреда ЕРС – ХЕ Требиње 1 и ХЕ Требиње 2, као и један генератор у ХЕ Дубровник Г2, Електропривреда Херцег-Босне (ЕПХЗХБ) – ХЕ Чапљина, и Хрватска електропривреда (ХЕП) – један генератор у ХЕ Дубровник.



Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: