Подршка предузетништву жена | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Подршка предузетништву жена

Извор: Radio Trebinje | Датум:08.07.2019.

У оквиру пројекта „Подршка предузетништву жена“ у вриједности од 60 хиљада марака, данас је у  Требињу одржана прва проширена сједница Савјета за женско предузетништво Подручне привредне коморе Требиње.

Драгана Кокот, директор Сектора за економско-правне послове у Привредној комори РС, која је и водећи партнер пројекта, истиче да је давалац гранта  развојна агенција ЕДА Бања Лука а финансира га шведска СИДА.

„Циљ пројекта је промовисање женског предузетништва у РС, подизање свјести о већем ангажовању жена у пословном сектору“, каже Кокот и наводи да постоје сјајни примјери жена предузетница које послују у разним секторима.

Како истиче новац од овог пројекта ће се дијелити на три линије.

„Прва је промоција приступа финансијама из различитих средстава, друга је промоција умножавања и повезивање жена на међународном нивоу а трећа је логистички дио пројекта у смислу организације“, закључује она.

Предсједник Савјета за женско предузетништво Требиње Милица Анђелић каже да жене немају иста права као мушкарци у пракси.

„Због тога је важно одржавати овакве састанке и учествовати у пројектима да би се изборила за праву позицију у пословном свијету“, каже она.

На данашњем састанку учествовале су жене-предузетници из наше регије, представници коморе РС и Министарства привреде и предузетништва у Влади РС.



Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: