U toku izrada generalnog projekta za novi put od Foče do Tjentišta - Početak izgradnje magistrale Foča-Šćepan Polje moguć na proljeće 2020. | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku izrada generalnog projekta za novi put od Foče do Tjentišta - Početak izgradnje magistrale Foča-Šćepan Polje moguć na proljeće 2020.

Izvor: NEZAVISNE NOVINE | Datum:08.07.2019.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je u nedjelju, 7. jula, da je izgradnja nove trase puta od Foče do Tjentišta jedan od prioriteta Vlade Srpske u narednom periodu.

- U toku je izrada generalnog projekta. To je prioritet i nadam se da će taj put relativno brzo doći na red - rekao je Trninić na Tjentištu, gdje je prisustvovao tradicionalnom reliju Sutjeska.

On je naveo da je prioritet i magistrala od Foče do Šćepan Polja, za koju je projektna dokumentacija završena, a eksproprijacija, koja je u toku, kako je istakao, ide veoma sporo.

- Drugi problem je nepotpisivanje sporazuma između BiH i Crne Gore, kojim bi se definisao granični prelaz. Nema ništa nejasno - granični prelaz bi bio tri-četiri kilometra iznad postojećeg sa novim mostom na Tari, ali nažalost još nije potpisan sporazum, jer u Savjetu ministara još nije donesena odluka o finansiranju - rekao je Trninić.

On je dodao da je Evropska banka za obnovu i i razvoj spremna da podrži taj projekat, čija je vrijednost oko 75 miliona evra.

- Nadam se da ćemo najkasnije u proljeće iduće godine početi sa radovima - rekao je Trninić.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: