Vodovod Bileća: Otkrivena 22 nelegalna priključka, kazna 515 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vodovod Bileća: Otkrivena 22 nelegalna priključka, kazna 515 KM

Izvor: SRNA | Datum:08.07.2019.

Javno preduzeće „Vodovod“ u Bileći u posljednjih desetak dana otkrilo je 22 nelegalna priključka za vodu u domaćinstvima čiji su vlasnici fizička lica, rekao je Srni direktor tog preduzeća Dalibor Koprivica.
Koprivica je istakao da je situacija sa nelegalnim priključcima eskalirala u posljednje dvije godine.

„Pet puta više vode ispumpavamo nego što fakturišemo, pa smo napravili analize i na osnovu toga krenuli u kontrolu potrošača sa sumnjivom potrošnjom. Za desetak dana nađena su 22 nelegalna priključka“, naveo je Koprivica.

Direktor bilećkog „Vodovoda“ rekao je da je prema statutu preduzeća predviđena kazna za otkrivanje nelagalnih priključaka za vodu 515 maraka.

„Ako se radnja ponovi, odnosno ukoliko ponovo otkrijemo počinioca da posjeduje nelegalni priključak za vodu, onda se ide ka Tužilaštvu – to se tretira kao krivično djelo i kazne su od 1.000 do 5.000 maraka, a potrošači će biti isključeni sa vodovodne mreže“, pojasnio je Koprivica.

Koprivica je naveo da akcija već daje određene rezultate, budući da je sada primijećen trend smanjenja gubitaka vode.

On je dodao da će akcija kontrole nelegalnih priključaka za vodu biti nastavljena i narednih dana dok svako domaćinstvo na području šireg opštinskog područja Bileće ne bude prekontrolisano.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: