KUD 'Vladimir Gaćinović' učestvovao na Međunarodnom festivalu folklora i narodnog stvaralaštva u Milićima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KUD 'Vladimir Gaćinović' učestvovao na Međunarodnom festivalu folklora i narodnog stvaralaštva u Milićima

Izvor: Radio Bileća | Datum:08.07.2019.

Gradsko kulturno umjetničko društvo „Vladimir Gaćinović“ učestvovalo je na petom Međunarodnom festivalu folklora i narodnog stvaralaštva pravoslavnih zemalja koji je održan u Milićima.

Društvo iz Bileće dobilo je nagrade za najljepšu nošnju i najljepši ansambl, kao i novčanu nagradu u vrijednosti od 1.000 evra.

Predsjednik GKUD „Vladimir Gaćinović“ Nebojša Rogan istakao je zadovoljstvo što je ovo društvo izabrano da predstavlja Republiku Srpsku na ovako velikom festivalu. Rogan je najavio i nove aktivnosti i putovanja.
„Početkom septembra učestvovaćemo na Međunarodnom festivalu u Grčkoj. A izdvojio bih i još dva putovanja. Krajem septembra posjetićemo Zlatibor, a za najmlađe članove organizovaćemo putovanje u Beograd. Obećao sam im da ćemo ići u zološki vrt i to ću obećanje ispuniti.“, kaže Rogan. 


Na ovogodišnjem festivalu, koji je održan u Ugostiteljsko-turističkom kompleksu Kompanije "Boksit", nastupilo je 14 renomiranih kulturno-umjetničkih društava sa oko 680 učesnika iz Rusije, Ukrajine, Grčke, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: