Vlada RS i Opština Nevesinje obrzbijedili 170.000 KM za asfaltiranje puta Udbina - Lukavac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada RS i Opština Nevesinje obrzbijedili 170.000 KM za asfaltiranje puta Udbina - Lukavac

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:10.07.2019.

Vlada Republike Srpske odobrila je 140.000 KM za rekonstrukciju puta od Udbine do Lukavca. Opština Nevesinje će projekat finansirati sa 30.000 KM budžetskih sredstava.

Projektnom dokumentacijom koju je uradilo preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“ predviđeno je potpuno presvlačenje oštećenih dionica postojećeg puta sa novim slojem asfalta i izgradnja potrebnih propusnih kanala. Tender za izbor izvođača radova biće raspisan u narednih nekoliko dana, najavljeno je iz opštine Nevesinje.

Narodni poslanik i izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija potvrdio je da će ovo preduzeće urediti parking prostor kod Crkve svetih apostola Petra i Pavla. Sveti hram u Lukavcu 12. jula proslaviće krsnu slavu – Petrovdan i biće ovo lijepe vijesti za Lukavčane koji će se okupiti da obilježe svetkovinu tradicije i duhovnosti.

Lokalni put Udbina – Lukavac asfaltiran je prije četiri decenije i od tada je samo na dionici kroz Ilića gaj obavljena temeljna sanacija. Asfaltiranje saobraćajnice od Zovog Dola do Udbine obavljeno je u okviru izgradnje prisupnih puteva za potrebe HE „Dabar“.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: