Inženjer TE “Pljevlja” odgovoran za pomor ribe u Ćehotini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Inženjer TE “Pljevlja” odgovoran za pomor ribe u Ćehotini

Izvor: SRNA | Datum:10.07.2019.

“Elektroprivreda Crne Gore” (EPCG) saopštila je da je inženjer zaposlen u Termoelektrani “Pljevlja” čiji su inicijali R.D. priznao da je bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure dao ovlaštenje za aktiviranje ventila koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu, zbog čega je došlo do ekološkog incidenta.

Iz crnogorske “Elektroprivrede” izražavaju žaljenje zbog ovog događaja i od nadležnih očekuje precizne informacije o nastaloj šteti, zamućenju rijeke i pomoru ribe, ali i procesuiranih u ovom slučaju.
– EPCG će bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura koji tretiraju ovu oblast još jednom preispitati sve procedure radi prevencije sličnih situacija – ističe se u saopštenju.

Iz crnogorske “Elektroprivrede” navode da će ova kompanija u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i Sportskim ribolovačkim klubom “Lipljen” učiniti sve da šteta bude sanirana.

U rijeci Ćehotini, pritoci Drine, desio se pomor ribe, koji je izazvan puštanjem otpadnih voda iz cjevovoda jaloviša Termoelektrane “Pljevlja”.

Izvršni direktor Ekološkog društva “Breznica” iz Pljevalja Milorad Mitrović rekao je da su članovi pljevaljskog Sportsko-ribolovnog kluba “Lipljen” iz rijeke Ćehotine izvadili i zakopali tonu uginule ribe.

Prema njegovim riječima, ispuštanjem hemikalija u sekundi je pobijen sav živi svijet u Ćehotini, a da velika opasnost prijeti i zdravlju ljudi.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: