Nevesinje: Vodovod kontroliše nelegalne priključke | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Vodovod kontroliše nelegalne priključke

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:11.07.2019.

U cilju sprečavanja krađe vode i eliminisanja „lažnih priključaka“ radnici Javnog preduzeća „Vodovod“ u saradnji sa Komunalnom policijom i Policijskom stanicom Nevesinje počeli su akciju kontrole ispravnosti i legalnosti vodovodnih priključaka potrošača koji se snabdijevaju iz gradskog vodovoda. Iz preduzeća „Vodovod“ mole građane na razumijevanje i saradnju kako bi se akcija uspješno provela. Kako je saopšteno, tokom prva dva dana akcije pronađeno je pet nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu. Protiv ovih korisnika preduzete su zakonom dozvoljene mjere koje uključuju uklanjanje nelegalnog priključka, izdavanje prekršajnog naloga od strane Komunalne policije i isključenje korisnika sa mreže.

Iz preduzeća „Vodovod“ napominju da su članom 96. Odluke o vodovodu i kanalizaciji („Službeni glasnik opštine Nevesinje“, broj 10/18) propisane novčane kazne za korisnike kod kojih bude pronađen nelegalni priključak na vodovodnu mrežu:

- za pravna lica: od 1.000 KM do 10.000 KM i za odgovorno lice u pravnom licu od 500 KM do 1.500 KM;

- za preduzetnike: od 500 KM do 3.000 KM;

- za fizička lica: od 100 KM do 1.000 KM.

  

Korisnici kod kojih bude pronađen nelegalni priključak u skladu sa članom 59. iste odluke dužni da snose i troškove isključenja i ponovnog priključenja na vodovodnu mrežu u iznosu od 200 KM za pravna lica, a 100 KM za fizička lica. Ponovno priključenje će biti moguće tek po izvršenom plaćanju ovih troškova.

Iz „Vodovoda“ mole građane da ako primijete bilo kakve sumnjive radnje vezane za krađu vode i nelegalne vodovodne priključke, uništavanje vodovodne mreže da se obrate preduzeću putem telefona: 059/601-227, 601-181 i 602-563.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: