PROMIJENILA SE STRUKTURA TURISTA U OVOJ GODINI: Trebinje posjećuju Nijemci, Francuzi, Šveđani i Belgijanci | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PROMIJENILA SE STRUKTURA TURISTA U OVOJ GODINI: Trebinje posjećuju Nijemci, Francuzi, Šveđani i Belgijanci

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.07.2019.

Broj noćenja turista koji su posjetili Trebinje u ovoj godini je za 10 odsto viši nego prošle godine, dok je broj posjeta Turističkom informativnom centru povećan za čak 60 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Prema riječima Marka Radića, direktora Turističke organizacije Trebinje, tokom šest mjeseci ove godine u Trebinju je noćilo oko 41.000 turista, a u prošloj godini bilo ih je oko 37.000.

U Trebinju su na duže boravili turisti iz 61 zemlje, a najviše ih je bilo iz Srbije, Turske, Francuske i Kine.

Turistički informativni centar najviše su posjećivali turisti iz Njemačke, Srbije, Rusije, Švedske i Belgije.

„U prvih šest mjeseci ove godine Turistički informativni centar posjetilo je oko 7.700 turista, a prošle godine u istom periodu oko 4.600“, navodi Radić i dodaje da se, sudeći po podacima za  pola godine, može zaključiti da je pred nama jedna dobra i rekordna turistička sezona.

Radić ističe da se struktura gostiju promijenila ove godine.

„Kada su posjete u pitanju, do ove godine najviše je bilo Rusa, a sada je najviše Nijemaca,prethodnih godina najviše noćenja su ostvarili turisti iz Turske, a ove godine prenoćište rezervišu najčešće Srbijanaci, Kinezi i Francuzi. U dnevnim posjetama prednjače Šveđani i Belgijanci“, kaže Radić.

On navodi da će ovog vikenda Turistička organizacija Grada Trebinja i Hercegovačka kuća na Zlatiboru predstaviti turističku ponudu Trebinja i domaće hercegovačke proizvode.

„Nakon toga, krajem jula ćemo imati prezentaciju promotivnog videa Turističke organizacije grada Trebinja. Skoro smo na aerodromima u Tivtu i Podgorici brendirali  bilborde sa parolom ‘Na korak od Vas‘, brendiraćemo i neke autobuse koji saobraćaju po Srbiji. Očekuju nas na jesen sajmovi i neki međunarodni na kojima ćemo se pojaviti po prvi put, tako da  je pred nama dosta posla“, naveo je Radić.

Turistička organizacija Grada Trebinja će kao suorganizator učestvovati i u brojnim kulturno-zabavnim manifestacijama koje će biti održane u Trebinju tokom ljeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: