Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko – radovi teku prema planu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko – radovi teku prema planu

Izvor: Opština Gacko | Datum:11.07.2019.

Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko, na potezu Pridvorica – Vratlo, radi se parcijalno po pojedinim dionicama. Faze radova zavise od pristupačnosti terena i veza cjevovod – rezervoar i ostalih pratećih objekata, kaže načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, Aleksa Zelenović.

„U odnosu na prošlu godinu kada je urađeno preko dva kilometra gravitacije, ove godine je nakon prestanka kiša urađen cjevovod na dužini 1920 metara, na dionici Vranjski do – Vratlo, u kojem je izgrađen rezervoar u projektu označen kao R2, kapaciteta 500 m3 . Ovih dana predstoje radovi na najtežem dijelu trase, prema selu Zurovići, Bistrica. U pitanju je potisni cjevovod, od pumpne stanice 2 (PS2)do objekta koji je već izgrađen“, kaže Zelenović.

Radovi na drugim dijelovima cjevovoda, od vodozahvata do objekata na izvorištu, čija je ukupna dužina oko 11 kilometara, prema riječima Zelenovića, počeće relativno brzo.

„Ulazi se u postupak izgradnje gravitacionog cjevovoda od izvorišta Vratlo do pumpne stanice 1, a dogovorena je i trasa između pumpne stanice 1 i 2. Radiće se intezivno, što znači da bi svi radovi trebali biti završeni krajem ljeta naredne godine“, rekao je Zelenović.

Zelenović ističe da imovinsko – pravnih problema do sada nije bilo. Javni poziv u cilju sporazumnog rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, u kojem nije bilo učesnika, bio je otvoren 27. jula za sve vlasnike nekretnina sa područja KO Borač, čije su parcele predmet potpune i nepotpune eksproprijacije.

„Većina zemljišta je u državnom vlasništvu. Lokalno stanovništvo je najviše zainteresovano da se objekti završe što kvalitetnije i što povoljnije, na opšte dobro, tako da na polju imovinsko – pravnih odnosa do sada nema prepreka“, zaključuje Zelenović.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: