Prva služba u obnovljenoj crkvi kod Pavlove pećine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prva služba u obnovljenoj crkvi kod Pavlove pećine

Izvor: Radio Trebinje | Datum:13.07.2019.

U crkvi Svetog Pavla nadomak Pavlove pećine jutros je svetu arhijerejsku liturgiju služio Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, uz sasluženje sveštenstva i monaštva naše eparhije.

Prvoj službi od obnavljanja ovog hrama prisustvovao je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Do obnove drevne crkve došlo je zalaganjem prijatelja pokojnog Trebinjca Žarka Vučića i njegove majke Slavke, te sestrinstva Petropavlovog manastira, na čelu sa igumanijom Pavlom.

 „Ideja je nastala spontano, htjeli smo da u ime našeg pokojnog prijatelja Žarka pomognemo obnovu crkve. U junu smo počeli sa radovima, radili smo nekih mjesec dana, Žarkova majka Slavka donirala je sredstva za krov. Drago nam je da je danas služena prva služba od obnove hrama, koji će, kako se planira, naredne godine biti osveštan, nakon oslikavanja unutrašnjosti  hrama i uljepšavanja ikonostasa“, kaže za Radio Trebinje Milan Prelević, jedan od učesnika obnove crkve.

Po završetku svete arhijerejske liturgije i sječenja slavskog kolača, upriličena je trpeza ljubavi.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: