Nagradni fond Nevesinjske olimpijade 35.000 maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nagradni fond Nevesinjske olimpijade 35.000 maraka

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.07.2019.

Organizacioni odbor „Nevesinjske olimpijade 2019“ utvrdio je program i nagradni fond ovogodišnjeg sabora tradicije i viteštva. Tokom osam takmičarskih dana sportisti iz regiona imaće priliku da se ogledaju u pedesetak disciplina. Novina ove godine je ulični basket.

Za najuspješnije olimpijce obezbijeđene su medalje i novčane nagrade. Ukupan nagradni fond iznosi 35.000 KM, a kao i godinama ranije najunosnije će biti konjske trke. Organizatori su za vlasnike najbržih grla u tri trke namijenili ukupno 15.500 KM.

Preliminarna takmičenja u ekipnim sportovima krenuće već početkom avgusta, a prve medalje biće podijeljene 4. avgusta kada su zakazani Atletski miting „Aleksa Kovačević“ i Omladinski košarkaški turnir. Na Sportskim terenima Kilavci očekuje nas uvijek zanimljiva Liga mjesnih zajednica i Omladinski turnir u malom fudbalu. U sportskoj dvorani „Nevesinjka“ nadmetaće se odbojkašice, rukometaši i rukometašice.

U prostorijama Streljačkog kluba „Sveti Dimitrije“ planirana su pojedinačna i ekipna takmičenja u streljaštvu. Olimpijski petak je po tradiciji rezervisan za šahiste i mlade guslare.

Bogato kulturno nasljeđe i tradicionalno gostoprimstvo Nevesinjci će pokazati kroz prateće olimpijske sadržaje - Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti, Olimpijski kviz, Malu olimpijadu, izložbe i omladinske koncerte.

Na obali jezera Alagovac po 12. put se priređuje takmičenje u sportskom ribolovu. Inspirisani prirodnim ljepotama i gostoprimstvom u Nevesinje su prethodnih godina dolazili ribolovci iz svih krajeva bivše Jugoslavije i nema razloga da tako ne protekne i ovogodišnje okupljanje.

Svečano otvaranje 144. Nevesinjske olimpijade sa bogatim kulturno-zabavnim programom biće održano na Gradskom trgu u subotu 10. avgusta. Sutradan, na Bratačkom lugu kod Nevesinja biće priređena centralna manifestacija sa konjskim trkama, tradicionalnim i viteškim disciplinama. Stari i mladi, amateri i profesionalci pokazivaće snagu, spretnost i sportsko umijeće, a kruna viteškog nadmetanja biće tri galoperske trke koje su vijek i po prepoznatljivo obilježje Nevesinjske olimpijade.

Organizator Olimpijade je Opština Nevesinje, a manifestaciju sporta, kulture i turizma podržaće i brojni sponzori.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: