Bileća: U nedjelju tradicionalna 'Somovijada' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća: U nedjelju tradicionalna 'Somovijada'

Izvor: Opština Bileća | Datum:17.07.2019.

Sportsko ribolovno društvo Bileća organizuje  takmičenje u lovu soma varalicom i bućkom –  tradicionalnu „Somovijadu“. 

Takmičenje će biti održano u nedjelju, 21.jula sa početkom od 7:00 časova, na Bilećkom jezeru u rejonu „Prispe“. Kotizacija po učesniku iznosi 20 KM.

Organizatori su najavili da  okupljanje i prijave takmičara počinju od 6:00 časova  ispod „Kolektora“, a izlazak na stazu i priprema za takmičenje od 6:30 do 7:00 časova.  Takmičenje se održava  od 7:00 do 14:00 časova.

Od 15:00 časova u Domu kulture“ Jevto Dedijer“ biće održano zajedničko druženje, ručak, proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Iz Sportskog ribolovnog društva „Bileća“ napominju da se lov na  soma vrši isključivo iz čamca, kao i da broj takmičara u čamcu nije ograničen.

U okviru „Somovijade“ biće održano i takmičenje „Majstori zlatnog kotlića“. Takmičenje sa održava ispred Doma kulture „Jevto Dedijer“ sa početkom od 11:00 časova. Ekipa u spremanju riblje čorbe broji dva člana. Takmičari su oslobođeni plaćanja kotizacije, a dužni su da imaju kotlić, ribu, začine i drva za loženje vatre.  Za najuspješnije ekipe i pojedince obezbjeđene su prigodne nagrade, a za svakog učesnika poklon majica.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 065/520-898, 065/586-763 i 065/454-294.

U okviru najave „Somovijade“ prilažemo fotografiju ulova Predraga Lera. On je u Bilećkom jezeru ulovio soma teškog 35 kilograma.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: