Organizacioni odbor "Nevesinjske olimpijade" poništio malu trku konja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Organizacioni odbor "Nevesinjske olimpijade" poništio malu trku konja

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.09.2015.
Organizacioni odbor „Nevesinjske olimpijade 2015“ donio je odluku da se poništi trka bosansko- brdskih konja održana na Bratačkom lugu 16. avgusta jer čak osam grla nije pripadalo odgovarajućoj rasi.

Rezultati  analize uzoraka krvi dostavljeni od Instituta za generičko inženjerstvo i biotehnologiju iz Sarajeva pokazuju da  je samo jedno grlo pripadalo rasi bosansko-brdskih konja.

Vlasnici grla su prije trke potpisali izjavu u kojoj su pod krivičnom, meterijalnom i moralanom odgovornošću izjavili da njihovo grlo pripada odgovarajućoj rasi. Međutim, očito je većina njih dala lažni iskaz.

Organizacioni odbor je  odlučio da se vlasniku jedinog regularnog grla dodijeli nagrada za očuvanje tradicije i poštovanje pravila, u visini prve nagrade, odnosno 1.500 KM.

Podsjećamo, u Maloj trci na Bratačkom lugu nastupilo je devet grla. Prva i treća nagrada trebalo je da pripane Mijatu Cvijetiću iz Rogatice, a druga Miljanu Ostojiću iz Žabljaka. Međutim, ispostavilo se da tri najbrža grla nisu pripadala rasi bosansko-brdskih konja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: