Crna Gora: Morska voda visoko kvalitetna | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crna Gora: Morska voda visoko kvalitetna

Izvor: SRNA | Datum:23.07.2019.

Morska voda na Crnogorskom primorju sanitarno je ispravna i kvalitetna za kupanje i rekreaciju, pokazala je najnovija analiza, koju je za potrebe preduzeća Morsko dobro uradio Institut za biologiju mora iz Kotora.


- Rezultati analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta, koju je Institut za biologiju mora sproveo 16. i 17. jula, pokazali su da je na 98 kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na dva kupališta bio K2 klase - saopštilo je preduzeće Morsko dobro.

Na području Herceg Novog analize su pokazale odličan kvalitet K1 na svim lokacijama uzorkovanja, odnosno na 21 kupalištu.

Na 25 lokacija na području Budve voda je bila kvaliteta K1, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.

U Tivtu je voda bila odličnog kvaliteta na svih devet kupališta, a ista situacija je bila i u Kotoru, gdje je kvalitet vode bio K1 klase na svih 15 lokacija uzorkovanja.

Od ukupno 13 lokacija na području Bara, na kojima se prati kvalitet vode, na 12 voda je bila odličnog K1 kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji voda bila K2 kvaliteta.

Na svih 16 kupališta na području opštine Ulcinj voda je bila odličnog kvaliteta K1.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: