Sportski ribolovci iz Nevesinja izvršili poribljavanje jezera Alagovac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sportski ribolovci iz Nevesinja izvršili poribljavanje jezera Alagovac

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:01.08.2019.

Nakon uspješne akcije čišćenja priobalnog pojasa i postavljanja kontejnera za otpad, članovi Sportsko-ribolovnog društva „Alagovac“ proteklih dana pustili su u jezero 4.500 komada šarana težine od 200 do 600 grama. Poribljavanje jezera Alagovac izvršeno je uz pomoć „Hidroelektrana na Trebišnjici“.

Predsjednik Društva Gradimir Spremo zahvalio se direktoru ovog preduzeća Gordanu Mišeljiću i narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji na iskazanoj podršci za očuvanje ribljeg fonda.

Spremo je naglasio da ribočuvarska služba redovno vrši kontrole na vodama kojima gazduje u cilju zaštite i uvećanja ribljeg fonda. Apelovao je na posjetioce da čuvaju ljepote jezera i propisno odlažu otpad.

Govoreći o narednim aktivnostima, Spremo je istakao da će posebna pažnja biti posvećena popularizaciji sportskog ribolova i omasovljenju članstva. Najavio je agažovanje ronilaca iz Mostara za čićenje i uzorkovanje dva jezera.

Predstoji i završetak opštinskog takmičenja u sportskom ribolovu i tradicionalni Međunarodni kup koji se održava 10. avgusta u okviru Nevesinjske olimpijade.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: