Nevesinje: Poslije tri decenije ponovo u školskim klupama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Poslije tri decenije ponovo u školskim klupama

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:04.08.2019.

Školskim časom, a potom i cjelovečernjom zabavom u restoranu „Bukvica“ dvadesetak maturanata nevesinjske mašinske, poljoprivredne i tekstilne škole iz 1989. godine obilježili su 30 godina mature.

Iskrena radost i srdačan osmjeh mogla se vidjeti na licima ovih četrdesetdevetogodišnjaka koji su u mladosti voljeli iste stvari, dijelili iste probleme i zajedno kovali planove za budućnost.

Baš kao i prije tri decenije profesori Vukan Bratić i Momir Bratić prozvali su učenike i „upisali izostanke“. Maturanti su potom govorili o svojim životnim putevima, porodici, profesionalnoj karijeri, ali i običnim stvarima. Iz njihovih kratkih biografija može se zaključiti da su uspjeli u životu i da ih za protekle tri decenije uglavnog vežu lijepe uspomene. Ova generacije nije se masovno odlučila za više škole i fakultete, ali je ipak pronašla zanimanja koja im obezbjeđuju pristojan život. Pri tome je većina njih zasnovala porodice, a tokom večeri su upravo sa najviše ponosa govorili o svojoj djeci, poneki i o unučićima.

Nakon okupljanja i razmijenjenih prvih informacija slavljenici su druženje nastavili uz pjesmu i muziku u restoranu „Bukvica“. Sa posebnim emocijama pričali su o školskim danima, o zgodama i nezgodama iz školskih klupa i uopšte o svojim životnim putevima.

Evociranje uspomena na dobra stara vremena potrajalo je do duboko u noć i svi su se saglasili da za novo okupljanje i nastavak druženja nije potreban nikakav jubilej.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: