Koncert etno grupe 'Simonida' oduševio nevesinjsku publiku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Koncert etno grupe 'Simonida' oduševio nevesinjsku publiku

Izvor: RADIO NEVESINJE | Datum:07.08.2019.

U okviru Nevesinjske olimpijade Etno grupa „Simonida“ sinoć je održala koncert u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg.

Tokom jednočasovnog nastupa smjenjivale su se duhovne horske kompozicije, etno i rodoljubive pjesme.

Da su već odavno postali miljenici u svom gradu, potvrdio je veliki broj posjetilaca u porti Sabornog hrama, koji su gromkim aplauzom ispraćali svaku numeru. Bilo je očito da su Nevesinjci prepoznali trud i volju mladih okupljenih u„Simonidi“ da tradicionalnu muziku sačuvaju od zaborava, ali i približe uhu današnje publike.

Članica grupe, Nađa Kilibarda, istakla je da joj je bilo zadovoljstvo večeras nastupati. Ona se zahvalila publici na velikoj podršci.

Njene koleginice, Jelena Lizdek i Nataša Brenjo, takođe, nisu krile zadovoljstvo večerašnjim nastupom. Kažu da su pjevale svim srcem za publiku, a posebno im je drago što su njihove interpretacije naišle na odličan prijem.

Iako je bio najvaljen nastup Etno grupe „Ćilibar“ iz Tivta, članovi ovog sastava, iz opravdanih razloga, nisu bili u prilici da večeras nastupaju sa svojim prijateljima.

Ipak, tu su bile nevesinjske Delije, koje su za kraj koncerta priredile nezaboravnu i veličanstvenu bakljadu, propraćenu stihovima metohijske pjesme „Orahovcu, bašto rajska“.

 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: