Porodice poginulih moraju biti prioritet | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Porodice poginulih moraju biti prioritet

Datum:01.10.2015.

Delegacije Grada Trebinja i Boračke organizacije položile su cvijeće na Spomen-obilježje braniocima Trebinja i u Spomen-sobu Trebinjske brigade u znak sjećanja na 19 boraca koji su prvi poginuli na Ivanici, tadašnjoj opštini Trebinje, od granata hrvatskih paravojnih formacija 1. oktobra 1991. godine.

Porodice poginulih moraju biti prioritetPredsjednik trebinjske Boračke organizacije Pero Nišeljić kaže da je taj dan bio jedan od najtežih i najtužnijih dana rata.

"U napadu hrvatskih paravojski samo za jedan dan poginulo je 19 vojnika JNA - devet Trebinjaca, jedan Gačanin, dva dobrovoljca i sedam pripadnika aktivne vojske", rekao je Mišeljić.

Prvi ranjeni trebinjski borac Miodrag Višnjić, koji je jedini imao sreću da preživi u tom napadu, kaže da su napadnuti u 6.20 ujutro.

"Niko nije imao pojma šta se dešava. Izginuli su mi najbliži saborci, moji drugari i prijatelji. Bilo je tu i Muslimana, aktivnih vojnika Albanaca. Jedini sam ostao na tom mjestu živ", priča Višnjić.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je 1. oktobar jedan od datuma kada se grad i građani Trebinja prisjećaju početka odbrambeno-otadžbinskog rata i svih onih koji su svoje živote dali za ovaj grad i njegove stanovnike.

"S druge strane, ovo je prilika da se preispitamo da li smo se kao lokalna zajednica i društvo u cjelini dovoljno odužili porodicama palih boraca. Mislim da nismo i u tom smislu moramo još odlučnije da djelujemo. Ove porodice moraju biti prioritet, ali ne samo proklamovani, nego stvarni i životni", rekao je Vučurević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: