Oglasilo se Ministarstvo nakon napada medvjeda u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Oglasilo se Ministarstvo nakon napada medvjeda u Nevesinju

Izvor: ATV | Datum:09.08.2019.

U posljednje vrijeme često čitamo o napadimo medvjeda. Ovoga puta, okomili su se na stoku porodice koja živi u selu Plužine kod Nevesinja.

Oni su krave izveli na ispašu, ali dvije nisu našli niti su se one vratile kući. Ujutru su ponovo krenuli da ih traže i jednu su našli sa vidnim povredama, dok je druga pronađena bez povrda i sumnjaju da je uginula od straha.

Nakon vijesti iz Nevesinja da je medvjed ubio dvije krave i da za to neće biti nikakve nadoknade, stiže reakcija iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Podsjećaju da postoji Fond za nadoknadu štete i da su jasno precizirani uslovi i pravila po kojima se šteta nadoknađuje. Medvjed jeste zaštićena vrsta i upravo zbog toga šteta koju on napravi mora biti nadoknađena. Isto tako, zakoni jasno definišu i brigu o domaćim životinjama, pa je zakonski definisano da je ta briga isključivo na vlasniku.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: