Slavko Bovan riznicu trofeja obogatio zlatnom medaljom sa Olimpijskog kviza | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Slavko Bovan riznicu trofeja obogatio zlatnom medaljom sa Olimpijskog kviza

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:09.08.2019.

U Domu kulture „Nebojša Glogovac“ sinoć je održano finale Olimpijskog kviza koji se priređuje u okviru Nevesinjske olimpijade. U uzbudljivom finišu ovog enigmatsko-zabavnog takmičenja najviše znanja i koncentracije imao je Slavko Bovan iz Kikinde. Vrsni enigmatičar i učesnik više televizijskih kvizova je tako po prvi put stigao do zlatne medalje na Nevesinjskoj olimpijadi i postao tek šesti učesnik Olimpijskog kviza kome je to pošlo za rukom. Publika je Slavka prihvatila kao pravog šoumena koji je posljednjih godina iskazivao stalno poštovanje prema rivalima i organizatorima i promovisao Nevesinjsku olimpijadu.

Posljednje pitanje odlučilo je raspored ostalih odličja. Trostruki pobjednik Srbije u kvizingu, inženjer građevine Vanja Tomašev, je osvojio srebrnu medalju, a trostruki pobjednik Olimpijskog kviza, magistar matematike Marko Rajković, ovog puta se zadovoljio bronzanim odličjem. Visok nivo opšteg znanja pokazala je i profesor istorije Valentina Pudar koja je zauzela četvrto mjesto.

Finale je proteklo u lijepoj atmosferi sa dosta zabavnih sekvenci. Organizatori su uručili rođendanski poklon maskoti „Nevesinjske olimpijade“, pošto je upravo na kvizu prije 11 godina nevesinjski karikaturista Jovan Bratić po prvi put predstavio ovog kršnog Hercegovca u narodnoj nošnji koji ubrzo postao sastavni dio tradicionalne nevesinjske manifestacije.

I publika je imala priliku da učestvuje u igri, a glavna nagrada je otišla u ruke prelijepe djevojčice Olge Mučibabić.

Organizator Olimpijskog kviza je Radio Nevesinje, a pokrovitelj Opština Nevesinje. Zahvaljujući sponzorstvu porodice Džonlaga podijeljene su i specijalne nagrade. Igru za gledaoce sponzorisala je Kladionica Vilijams.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: