Bilećko jezero postaje jedno od najatraktivnijih ribolovno-turističkih destinacija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećko jezero postaje jedno od najatraktivnijih ribolovno-turističkih destinacija

Izvor: Opština Bileća | Datum:09.08.2019.

Na Bilećkom jezeru od početka ribolovne sezone ulovljeno je desetak somova težih od 50 kilograma, dok se svakodnevno love somovi teški od 15 do 35 kilograma.

Bilećko jezero postaje jedno od najatraktivnijih  ribolovno-turističkih destinacija, jer je poznato po bogatom ribljem fondu, pa je pravi raj za ribolovce. Sezona je ispunila sva očekivanja navode lokalni ribari, jer su ulovljeni neki kapitalni primjerci soma.
 
Aleksandar Denda, dvadesetogodišnji ribolovac iz Bileće, ulovio je soma teškog 65 kilograma i dugog 208 centimetara. Posle dva sata borbe i tri kilometra vožnje po jezeru, som je izvučen na obalu.
Krajem jula Pinka Ninković i Nino Vujović imali su dva kapitalna primjerka od 60 i 65 kilograma.
Najsvježiji ulov juče je imao Milan Vujović od 40 kilograma.
Zahvaljujući radu „Sportskog ribolovnog društva Bileća“ koje gazduje vodama bilećkog jezera i rijeke Vrijeke jezero postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov kapitalnih somova.
„ Sve to ne bi bilo moguće da u poslednje dvije godine nije poboljšan rad ribočuvarskih službi iz Bileće, Trebinja i Nikšića. Ribočuvarske službe danonoćno vrše kontrole jezera, što je rezultiralo ulovima kapitalnih šarana i somova“, istakli su iz „Sportskog ribolovnog društva Bileća“.
„Sportsko ribolovno društvo Bileća“ i restoran i splav „Apolon “ sve godine organizuju popularnu „Somovijadu“, a organizuje se i takmičenje u spremanju riblje čorbe.
Bilećko jezero bogato je raznim vrstama ribe od kojih su najzastupljenije: som, šaran golać, šaran ljuskar, Jezerska pastrmka, Kalifornijska pastrmka, Potočna pastrmka, Klen, Strugač i brojne druge.
 Na jezeru postoji nekoliko atraktivnih lokacija za ribolov od kojih su najpoznatije: Panik, Orah, Miruše , Vikidovac i Čepelica.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: