Višnjić odbranio titulu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višnjić odbranio titulu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:10.08.2019.

Članovi Guslarskog društva Vojvoda Nedeljko Vidaković iz Trebinja ostvarili su zapažene rezultate na 22. Festivalu mladih guslara do sedamnaest godina, koji se održava u okviru 144. Nevesinjske olimpijade.

Prošlogodišnji uspjeh ponovio je Mitar Višnjić iz član ovog društva koje je u generalnom paslamnu zauzelo drugo mjesto. Pored Mitra u ekipi su nastupali i Pavle Brnjoš i osmogodišnji Dejan Milićević.

„Ovo je za nas značajan rezultat, drago mi je što smo kao ekipa bili odlični. Pripremao sam se za ovo takmičenje nekoliko mjeseci, osjećaj je fantastičan, a Nevesinjci su se još jednom pokazali kao najbolji domaćini – naglasio je Višnjić. U takmičarskom dijelu programa publici se predstavilo 14 mladih guslara iz Trebinja, Pala, Višegrada i Istočnog Sarajeva.

Sedam prvoplasiranih guslara sa ovog takmičenja učestvovaće na Saveznom prvenstvu mladih guslara koje se u septembru održava u Istočnom Novom Sarajevu.

„Izražavam zaista veliko zadovoljstvo odličnim nastupom naših mladih takmičara. Pred njima je, u to smo ubjeđeni velika budućnost. Pred društvom je u septembru jedna značajna turnieja. Naime, publici u Novoj Gajdobri, kleku i Lazarevcu predstavićemo se sa našim programom „Zavičaji pjesmom spojeni“, koji pripremamo za našeljude – Hercegovce. Ovaj program realizujemo uz pomoć Ministarstva kulture Republike Srbije i vjerujemo da ćemo se i tamo predstaviti u najljepšem svijetlu“, kaže Dragan Mijović predsjednik guslarskog društva Vojvoda Nedeljko Vidaković Trebinje.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: