Održan 3. Festival fizike: U parku pokazani eksperimenti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan 3. Festival fizike: U parku pokazani eksperimenti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.08.2019.

U organizaciji Društva fizičara istočne Hercegovine sinoć je u Gradskom parku održan 3. Festival fizike, na kome je prikazana zanimljivija strana ove nauke predstavljena kroz različite eksperimente.

Član Društva fizičara Dobroslav Slijepčević rekao je da na ovaj način žele da pokažu da fizika nije bauk i da nju ne čine samo formule, već i eksperimenti koji, kad se organizuju, budu zanimljivi svima koji imaju priliku da ih pogledaju.

„Ovaj festival nam služi i da promovišemo fiziku kao osnovnu prirodnu nauku, ali i da predstavimo, osim onog osnovnog školskog programa, i neke druge aktivnosti koje se vežu za fiziku“, naveo je Slijepčević.

Posjetioci su mogli da pogledaju eksperimente iz mehanike, termodinamike, električne energije, kao i Teslin transformator, Rubensonovu cijev, ali i da pogledaju Mjesec ili planetu Saturn kroz teleskop.

Ovogodišnji festival pomogli su grad Trebinje, Američki kutak i Astronomsko udruženje Trebinje.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: