KUD 'Zelengora' na Međunarodnom festivalu folklora u Riminiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KUD 'Zelengora' na Međunarodnom festivalu folklora u Riminiju

Izvor: Opština Gacko | Datum:13.08.2019.

Oko 35 članova KUD-a „Zelengora“ iz Gacka, od 30. jula do 5. avgusta, učestvovalo je na Međunarodnom festivalu folklora u Riminiju, Italija. Učesnici festivala su se predstavili u obližnjim gradovima u blizini Riminija, a folkloraši Zelengore svoj program su predstavili u gradiću Pezaro. Osim folklornih obaveza, bila je ovo prilika i da posjete i samostalnu državu San Marino, gdje su obišli sve njene znamenitosti.

Osim ovog festivala u inostranstvu, članovi Zelengore učestvovali su na Vidovdanskom „Bošča“ festivalu folklora u Srpcu. Kako ističu, ovaj festival je organizovan u okviru CIOF festivala koji se održavaju u našoj zemlji. Osim našeg društva iz Gacka, učestvovala su i folklorna društva iz Bugarske, Ukrajine, Srbije i domaćina iz Srpca.

„Dobro organizovan i bogat program od strane organizatora grada i divan prijem. Još jedna uspješna godina za naše društvo, a nadamo se da će još dobrih nastupa biti u ovoj godini“, kažu u KUD-u „Zelengora“.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: