Nevesinjski sportski ribolovci i mostarski ronioci čistili Alagovac | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski sportski ribolovci i mostarski ronioci čistili Alagovac

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:14.08.2019.

Sportsko ribolovno društvo "Alagovac" iz Nevesinja je nakon uspješno obavljene akcije poribljavanja jezera Alagovac i održanog Međunarodnog kupa u sportskom ribolovu u saradnji sa Ekološko ronilačkim klubom "Leut" iz Mostara, sprovelo akciju čišćenja podvodnog otpada i uklanjanja predmeta koji su potencijalno opasni za kupače.

Prema riječima predsjednika SRD "Alagovac" Gradimira Sprema, ovo je dio planiranih aktivnosti na uređenju akumulacijee jezera Alagovac.

̶ Ekipa od sedam iskusnih mostarskih ronilaca izvršila je više zarona u akumulaciji jezera Alagovac, južno od pumpnih postrojenja i već nakon dvosatnog rada na obalu jezera je izvučeno dosta čvrstog otpada ̶ kaže Spremo.

Ronioci iz Mostara imali su namjeru da snime biljni i životinjski svijet na dnu jezera, ali ih je omela loša vidljivost. Zato su izmjerili neke druge parametre, kao što je temperatura vode zavisno od dubine.

̶ Temperatura vode je iznosila 22 stepena, a na dubini od seadam metara varirala je od 14 do 17 stepeni ̶ naveo je Spremo.

Predsjednik SRD "Alagovac" izrazio je zahvalnost ekološko ronilačkom klubu "Leut" na pomoći u akciji čišćenja jezera.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: