Gatačke ulice zatrpane smećem | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gatačke ulice zatrpane smećem

Izvor: ATV | Foto: HERCEG TV | Datum:15.08.2019.

Radnici gatačkog preduzeća „Komus“ već treći dan su u štrajku zbog neisplaćenih plata pa se smeće sa ulica Gacka ne odvozi, potvrdio je za ATV predsjednik Štrajkačkog odbora Milan Šupić.


Šupić je rekao da su radnici preduzeća „Komus“ u Gacku posljednju platu radnici primili za april mjesec, dok su u decembru, januaru i februaru primili minimalce, pa je nezadovoljstvo zaposlenih u ovom preduzeću veliko.

„Ne možemo da funkcionišemo kao normalan narod, moramo i mi izmirivati svoje obaveze, računi samo stižu, a kod nas ima dosta bračnih parova da rade u ovom preduzeću, a nemaju nikakvih primanja iz ove firme,“ rekao je Šupić.

Stanje u preduzeću je teško i zato se smeće ne odvozi već treći dan.

"Mi smo danas tražili razgovor sa načelnikom opštine, ali nikakvih povratnih informacija nemam“, pojašnjava Šupić.

Šupić kaže da radnici imaju dva zahtjeva, nakon što se oni ispune, opet će početi sa radom.

„Prvi je zahtjev da nam se isplate dva lična dohotka, za maj i jun, drugi je da sjednemo sa načelnikom i rukovodstvom opštine da se dogovaramo o radu naše firme u budućem vremenu“, pojašnjava Šupić.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: