Humanost na djelu – Gačani darivali 105 doza krvi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Humanost na djelu – Gačani darivali 105 doza krvi

Izvor: Radio Gacko | Datum:16.08.2019.

U drugoj po redu akciji dobrovoljnog davalaštva krvi organizovanoj juče u prostorijama osnovne škole u Gacku dragocjenu tečnost je darivalo 105 građana.

Kako je rekao Miroslav Vuković Hrgo – predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Gacko, akciji se odazvalo čak 151 lice . Vuković je izrazio zadovoljstvo izuzetno dobrim odzivom građana, posebno ako se ima u vidu činjenica da su prije nekoliko dana 33 dobrovoljna davaoca darivali kapi života u akciji organizovanoj u Plužinama.

Treba reći da je u jučerašnjoj akciji davalaštva krvi učestvovao značajan procenat žena i mladih koju su prvi put darivali dragocjenu tečnost. Zadovoljstvo odzivom i organizacijom nije krio ni doktor Dragan Šarenac iz Transfuzijske službe trebinjske bolnice koji je rekao da su Gačani kao i uvijek do sada pokazali svoju humanost odazvavši se u ovolikom broju.“ Zahvaljujući dobrovoljnim davaocima Transfuzijska služba može brzo i efikasno reagovati u svakom trenutku“ – rekao je doktor Šarenac.

Jedinice krvi prikupljene u jučerašnjoj akciji namijenjene su potrebama bolnica u Foči i Trebinju.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: