Djeca iz Gacka otputovala u Bečiće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djeca iz Gacka otputovala u Bečiće

Izvor: RADIO GACKO | Datum:17.08.2019.

U okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ koji organizuje Javni fond za dječiju zaštitu, dvanaestoro djece uzrasta od sedam do petnaest godina iz naše opštine juče je otputovalo u Bečiće. Riječ je o djeci iz višečlanih porodica i porodica koje koriste socijalnu pomoć. Sa djecom iz Gacka u Bečićima će boraviti i mališani iz ostalih gradova RS, ukupno stotinu pedesetoro. U blagodetima mora uživaće narednih deset dana kada stiže nova grupa.

U maju je na Crnogorskom primorju boravila grupa predškolaca iz naše opštine a u junu djeca sa poteškoćama u razvoju. Kako nam je rekla vaspitačica Jelena Jovović za djecu u Bečićima je organizovana škola plivanja i brojne sportske aktivnosti i takmičenja, kreativne i umjetničke radionice. Radi se na razvoju samostalnosti, kreativnosti i takmičarskog duha kod djece – kaže Jovovićeva.

Inače projekat „Socijalizacija djece RS“ realizuje se od 2002. godine i tokom prethodnih 17 godina obuhvatio je preko 30 000 lica – djece i osoblja iz svih gradova i opština RS. Radi se o đeci različitih kategorija, prvenstveno djeci iz socijalno ugroženih i višečlanih porodica, djeci iz porodica boračke populacije, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama ali i posebno nadarenoj djeci i talentovanim sportistima.

 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: