Održani 'Dani borovnice' u Višegradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održani 'Dani borovnice' u Višegradu

Izvor: RTRS | Datum:17.08.2019.

Nakon Foče, Tjentišta i Trebinja i u Višegradu je održana manifestacija "Dani borovnice", koju su zajedno organizovale turističke organizacije iz Foče i Višegrada.

Izlagači iz Foče, među kojima je i Velenka Stanojević, u Višegrad su donijeli svježu borovnicu, sok, likere,džemove, slatko da bi promovisala ono što je najbolje u ovoj regiji - planinu Zelengoru i njene potencijale.

- U liker od borovnaica ide domaće crno vino, borovnice, stavlja se šećer u kocki. Dolazi do tačke vrijenja i onda se pakuje u flaše - pojašnjava Velinka.

Visovi iznad Foče bogati su ljekobiljem od kojeg se pripremaju razni čajevi i sirupi.

- On je dobar za kašalj, za cjelokupni respiratorni sistem to što se tiče sirupa. Tako pravimo od borovih iglica, šišarki, imamo i čajne mješavine koje su dobre za pluća, želudac, za dijabetes - kaže Ivanka Vladičić.

Ovom maifestacijom nastavljena je uspješna saradnja turističkih organizacija Foče i Višegrada.

- Promovišemo ovaj region, a Foča je ovđe da promoviše ono što je najbolje svoju planinu Zelengoru i ono što Zelengora daje - ističe Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

Posjetioci, među kojima je bio i veliki broj stranih turista, imali su priliku da probaju sve proizvode, ali i kolače i pite spremljene od borovnice.
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: