Počinje gradnja dnevnog centra 'Podrži me - 9. januar' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počinje gradnja dnevnog centra 'Podrži me - 9. januar'

Izvor: SRNA | Datum:18.08.2019.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice počinje gradnja dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" namijenjenog djeci sa posebnim potrebama, a dinamika gradnje, čija je vrijednost 280.000 evra zajedno sa opremanjem, odvijaće se u zavisnosti od prikupljanja donacija.

Dnevni centar "Podrži me" nosiće i naziv "9. januar" kao znak zahvalnosti građanima Republike Srpske za njihovu višegodišnju humanost i pomoć Srbima na Kosmetu, saopšteno je iz banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Projekat izgradnje dnevnog Centra `Podrži me - 9.januar` je, uz akciju `Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske`, najznačajniji projekat za čiju su gradnju do sada institucije i građani Srpske prikupili oko 70.000 evra - rekao je Srni predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

On je dodao da je uz ovaj iznos obezbijeđeno još 10.000 evra donacije MTS DOO Kosovska Mitrovica i građevinskog preduzeća "Rad 028", te da je opština Inđija najavila pomoć od oko 2.500 evra.

Arlov je rekao da će sutra u Crkvi Svetog Dimitrija u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici biti uručeni četvoromjesečni iznosi stipendija koju prima šestoro srpske djece u mjesečnom iznosu od po 100 evra.

- Stipendiju, koju obezbjeđuju anonimni donatori, primiće Nikolija Maksimović iz sela Strelce kod Kosovske Kamenice, Nikola Pešić i David Rakić iz Kosovske Mitrovice i po prvi put četvoromjesečna Kristina Vuković najmlađa od osmoro djece porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice, kao i Ivona Micić i Anastasija Mihajilović iz Gračanice čiji su očevi kao vojnici učestvovali u odbrani domovine na Paštriku - naveo je Arlov.

Micićima i Mihajilovićima stipediju su obezbijedili anonimni donatori posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji poslije pisanja Srne o njihovom stradanju.
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: