Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zabranjena liturgija u crkvi na Ivanovim koritima

Izvor: Tanjug | Datum:19.08.2019.

Uprava policije i ove godine je zabranila sveštenicima Mitropolije crnogorsko primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju.

Policija je postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko primorska, kako su rekli, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor, prenosi CdM.

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućili su sveštenicima i predsedniku Crkvene opštine Cetinje da uđu u hram ispod Lovćena.

Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske. 

"Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božijih nisu karakteristika savremenih društava", smatraju u Mitropoliji.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: