Počela izgradnja zapadne obilaznice: Direktor Puteva RS obećao i rekonstrukciju puta Trebinje - Ljubinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela izgradnja zapadne obilaznice: Direktor Puteva RS obećao i rekonstrukciju puta Trebinje - Ljubinje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.08.2019.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su početak radova na dijelu zapadne obilaznice,  koja će spojiti put od Grada sunca sa magistralnim putem Trebinje –Dubrovnik.

U prvoj fazi radiće se oko 3 kilometra, a ukupna dužina obilaznice je pet i po kilometara.

„Imamo građevinsku dozvolu za prvih 800 metara, a za preostalih 2,3 kilometara imamo obećanje od gradske uprave da će se u narednih dvadesetak dana rješiti preostali imovinsko – pravni odnosi“, naveo je Nešić.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je preko 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog, mogućih problema u rješavanju imovinskih odonosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku, a gradnju finasira preduzeće Putevi RS vlastitim novcem.

Nešić je najavio da će 27. avgusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rekonstrukciju puta Trebinje- Ljubinje  u dužini od 56 kilometara.

„U našem trogodišnjem planu je, ukoliko bude dovoljno novca, i  rekonstrukcija  puta od Trebinja prema graničnom prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori“, najavio je Nešić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je će gradska uprava rješeti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati Grad sunca sa putem prema Mostaru.

„Osim spajanja ovog turističko-poslovnog kompleksa planiramo na ovom području i poslovnu i slobodnu zonu. Nadam se nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja“, istakao je Ćurić.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: