Kuvalja u posjeti Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kuvalja u posjeti Trebinju

Izvor: RTRS | Datum:22.08.2019.

Vladimir Kuvalja, direktor biciklističke trke Kroz Srbiju, užurbano počinje pripreme za naredne velike međunarodne biciklističke događaje koji očekuju biciklizam u regionu. Kuvalja će već u četvrtak posjetiti Trebinje.


Poslije odlično organizovane 59. međunarodne biciklističke trke Kroz Srbiju koja je završena prije nešto više od dvije nedjelje i koja je prema mišljenju glavnog komesara iz Holandije Edvina Krujsena ocjenjena najvišom ocjenom, direktor najznačajnije trke u ovom dijelu Evrope Vladimir Kuvalja uveliko pravi planove za naredno, jubilarno, 60. izdanje najpoznatije biciklističke manifestacije.

Kuvalja, koji je inače i direktor Balkanske biciklističke federacije, posjetiće u četvrtak Trebinje, gdje će se u razgovorima sa čelnim ljudima tog grada i gradonačelnikom Mirkom Ćurićem upoznati sa sportskom, putnom i turističkom infrastrukturom u Trebinju.

Ovakvi sastanci mogli bi biti nagovjještaj uspešne saradnje, s obzirom na to da je Vladimir Kuvalja poznat prije svega kao fantastičan menadžer i direktor brojnih svjetskih događaja na ovim prostorima.

Isključivo njegovom zaslugom, Banjaluka je dobila organizaciju Svjetskog prvensta Gran Fondo za masterse u biciklizmu 2021. godine, a godinu dana ranije Kuvalja će u centru Banjaluke organizovati sličnu trku koja će takođe okupiti bicikliste iz cijelog svijeta.

Pored Svjetskog prvenstva, Kuvalja je i dugogodišnji organizator i direktor međunarodne trke Beograd - Banjaluka, koja se ove godine vozila 13. put, te ostaje da se vidi kakve planove ovoga puta ima i koji će se sve gradovi naći na rutama Balkanskog prvenstva, trke Kroz Srbiju i trke Beograd Banjaluka.

Kuvalja najavljuje i da će uskoro najznačajnija trka Kroz Srbiju preći u prvu kategoriju Svjetske biciklističke federacije, što bi bio ogroman uspjeh i napredak za biciklizam u Srbiji.

Interesantno je da je ove godine, trka Kroz Srbiju startovala prvi put u 80 godina postojanja iz druge države, to jest iz Republike Srpske i Istočnog Sarajeva, a domaćini etapa bili su još i Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Mionica, Beograd i Požarevac.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: