Školicu plivanja 'Osvitak' završilo 40 polaznika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Školicu plivanja 'Osvitak' završilo 40 polaznika

Izvor: Radio Bileća | Datum:28.08.2019.

Besplatnu Školicu plivanja "Osvitak", koju je organizovao Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće, uspješno je završilo četrdesetak mališana, a njima su juče dodijeljene i diplome.

Instruktor plivanja Nebojša Kulidžan rekao je da je većina djece tokom obuke naučila pravilnu tehniku plivanja.

"Radili smo opuštanje djece od straha od vode, tehnike disanja, rad nogu i ruku. Vježbali smo tehnike kraul, leđno i prsno. Posebno zadovoljstvo je bilo vidjeti djecu koja su prošle godine bili polaznici Školice plivanja da ove godine samostalno dolaze na jezero i plivaju", rekao je Kulidžan, koji je i profesor fizičkog vaspitanja i sporta.

Sedmogodišnja Lara Albijanić kaže da je tokom Školice plivanja naučila da pliva i da je bilo lijepo druženje.

Predsjednik Zavičajnog kluba "Osvit" Miodrag Hrnjez rekao je da je cilj ove škole da u Bileći što više djece nauči da pliva i da se smanji broj neplivača.

"Sljedeće godine u planu je da radimo u tri grupe, da ovogodišnji polaznici nastave da dolaze. Radićemo sa neplivačima, poluplivačima ali i sa plivačima da bi naučili još bolje da plivaju", istakao je Hrnjez.

Školica plivanja "Osvitak" počela je sa radom prije osam dana i okupila je polaznike uzrasta od četiri do 15 godina.
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: