Postavljen kamen temeljac za gradnju Gimnazije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Postavljen kamen temeljac za gradnju Gimnazije

Izvor: Herceg tv | Datum:28.08.2019.

U prisustvu velikog broja građana Trebinja večeras je postavljen kamen temeljac i ozvaničen početak gradnje nove zgrade Gimnazije.

Premijer Radovan Višković i knez Rodoljub Drašković, koji je ujedno i investitor, ozvaničili su početak gradnje ovog velelepnog objekta.

Premijer Višković je zahvalio Rodoljubu Draškoviću na tome što se odlučio na ovakav poduhvat, što će Trebinje i Hercegovinu uvesti u red obrazovnih centara, jer ni mnogo veći gradovi nemaju ono što će Trebinje imati već sljedeće godine, oličeno u zdanju gimnazijske zgrade.

"Gospodin Drašković je prepoznao šta je najbitnije za Republiku Srpsku, a to je obrazovanje. Sa mladim obrazovanim ljudima budućnost imaju i Trebinje, i Hercegovina, i Srpska", istakao je Višković.

Drašković je, kako navodi, danas razgovarao sa premijerom Viškovićem te istakao da su saglasni po pitanju većeg broja tema.

"Sad ostaje pred nama da realizujemo sve naše dogovore, a sve za dobro Hercegovine i bolji život njenog naroda", rekao je Drašković.

Direktor trebinjske Gimnazije Mišo Pešić je naglasio da je značaj ove zgrade od najvećeg značaja za mlade naraštaje kojima je i namijenjena, te da se nada da će i kvalitet obrazovanja biti odličan.

Planirano je da nova zgrada bude gotova do sljedeće godine, prostiraće se na 7.000 kvadratnih metara, a vrijednost projekta je 12 miliona evra.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: